GEZÔARDE magazine
  • Home
  • ARTIKELS
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
  • EDITIES
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
    • 2020
      • #13
      • #14
      • #15
    • 2021
      • #16
  • Verdeelpunten
  • Contact
Omelet uit de oven

Omelet uit de oven

8 juni 2019

Een lekker, budgetvriendelijk gerechtje dat snel klaar is!

Ingrediënten

 –        500 g krieltjes of aardappelen

–        8 eieren

–        150 ml room

–        300 g spinazie

–        1 doosje gebakken spekreepjes

–        een handvol gemalen kaas

–        bieslook

–        peper, zout en nootmuskaat

–        verse peterselie

Voorbereiding

–        De spinazie spoelen.

–        De krieltjes of de aardappelen koken.

–        De oven voorverwarmen op 170 °C.

Bereidingswijze

–        Doe de eieren met de room in een kom en roer alles goed los.

–        Kruid met peper.

–        Wok de spinazie kort aan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat ze daarna goed uitlekken.

–        Knip de spekreepjes in stukjes.

–        Snij de bieslook fijn.

–        Snij de gekookte krieltjes of aardappelen in blokjes.

–        Vet een lage ovenschaal in met olijfolie.

–        Leg onderaan de aardappelblokjes.

–        Daarop verdeel je de spinazie.

–        De bieslook, gemalen kaas en spekreepjes meng je door het ei-/roommengsel.

–        Overgiet de aardappelen met het ei-/roommengsel. Zorg dat alles mooi onder het mengsel zit.

–        Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten op 170 °C.

Lekker met een frisse salade erbij.

Tip: In dit gerecht kan je al je restjes verwerken van de voorbije week zoals restjes gekookte aardappelen, vlees: stukje worst, hamburger, kip … groenten: tomaatjes, broccoli, spinazie …




No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

Post Reply

Klik hier om je antwoord te annuleren.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
© 2017 Copyright GEZÔARDE magazine - realisatie van NEWMONKEYS
Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!