Een lekker, budgetvriendelijk gerechtje dat snel klaar is!
Ingrediënten
– 500 g krieltjes of aardappelen
– 8 eieren
– 150 ml room
– 300 g spinazie
– 1 doosje gebakken spekreepjes
– een handvol gemalen kaas
– bieslook
– peper, zout en nootmuskaat
– verse peterselie
Voorbereiding
– De spinazie spoelen.
– De krieltjes of de aardappelen koken.
– De oven voorverwarmen op 170 °C.
Bereidingswijze
– Doe de eieren met de room in een kom en roer alles goed los.
– Kruid met peper.
– Wok de spinazie kort aan en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat ze daarna goed uitlekken.
– Knip de spekreepjes in stukjes.
– Snij de bieslook fijn.
– Snij de gekookte krieltjes of aardappelen in blokjes.
– Vet een lage ovenschaal in met olijfolie.
– Leg onderaan de aardappelblokjes.
– Daarop verdeel je de spinazie.
– De bieslook, gemalen kaas en spekreepjes meng je door het ei-/roommengsel.
– Overgiet de aardappelen met het ei-/roommengsel. Zorg dat alles mooi onder het mengsel zit.
– Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten op 170 °C.
Lekker met een frisse salade erbij.
Tip: In dit gerecht kan je al je restjes verwerken van de voorbije week zoals restjes gekookte aardappelen, vlees: stukje worst, hamburger, kip … groenten: tomaatjes, broccoli, spinazie …
No Comments Yet!
You can be first to leave a comment