Ingrediënten
– 2 grote uien
– 2 grote of 3 kleinere wortelen
– 1 butternut-pompoen (flespompoen)
– bouquet garni (tijm en laurier)
– ± 2l kippenbouillon (2 bouillonketeltjes van kip)
– 1 flesje kruisjesbier
– room 40% vet
– peterselie
– pompoenpitten (naar eigen smaak,
is ook lekker in een slaatje)
– boter
– peper en zout
Voorbereiding
– Klop de room half op.
– Laat de pompoenpitten poffen in een pan met boter en zout. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
– Schil de pompoen en haal de pitten eruit.
Bereidingswijze
– Snij de ui, wortelen en pompoen in blokjes.
– Stoof de groenten op in wat boter.
– Leg er de bouquet garni op en blus met de warme kippenbouillon (tot de groenten goed onder staan).
– Laat de soep pruttelen tot de groenten zacht zijn.
– Verwijder de bouquet garni en mix de soep fijn.
– Kruid af met peper en zout.
– Giet er een half of een volledig (naar eigen smaak) flesje kruisjesbier bij.
– Laat de soep goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.
– Doe de soep in een voorverwarmde kom, schep er halfopgeklopte room en gepofte pompoenpitten bij en werk af met de peterselie.
No Comments Yet!
You can be first to leave a comment