GEZÔARDE magazine
  • Home
  • ARTIKELS
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
  • EDITIES
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
    • 2020
      • #13
      • #14
      • #15
    • 2021
      • #16
  • Verdeelpunten
  • Contact
Pompoensoep met kruisjesbier

Pompoensoep met kruisjesbier

21 september 2019

Ingrediënten

 –        2 grote uien

– 2 grote of 3 kleinere wortelen

– 1 butternut-pompoen (flespompoen)

– bouquet garni (tijm en laurier)

– ± 2l kippenbouillon (2 bouillonketeltjes van kip)

– 1 flesje kruisjesbier 

– room 40% vet

– peterselie

– pompoenpitten (naar eigen smaak,
is ook lekker in een slaatje)

– boter

– peper en zout

Voorbereiding

–        Klop de room half op.

– Laat de pompoenpitten poffen in een pan met boter en zout. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.

– Schil de pompoen en haal de pitten eruit.

Bereidingswijze

–        Snij de ui, wortelen en pompoen in blokjes.

– Stoof de groenten op in wat boter.

– Leg er de bouquet garni op en blus met de warme kippenbouillon (tot de groenten goed onder staan).

– Laat de soep pruttelen tot de groenten zacht zijn.

– Verwijder de bouquet garni en mix de soep fijn.

– Kruid af met peper en zout.

– Giet er een half of een volledig (naar eigen smaak) flesje kruisjesbier bij.

– Laat de soep goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.

– Doe de soep in een voorverwarmde kom, schep er halfopgeklopte room en gepofte pompoenpitten bij en werk af met de peterselie.


No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

Post Reply

Klik hier om je antwoord te annuleren.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
© 2017 Copyright GEZÔARDE magazine - realisatie van NEWMONKEYS
Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!