GEZÔARDE magazine
  • Home
  • ARTIKELS
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
  • EDITIES
    • 2017
      • #1
      • #2
      • #3
      • #4
    • 2018
      • #5
      • #6
      • #7
      • #8
    • 2019
      • #9
      • #10
      • #11
      • #12
    • 2020
      • #13
      • #14
      • #15
    • 2021
      • #16
  • Verdeelpunten
  • Contact
Hapjestrio

Hapjestrio

13 december 2019

Tortillacups met scampi, spek en guacamole 

Ingrediënten 

(voor ca. 16 cups)

– 16 scampi

– Marinade: 

– Gerookte kruidenmix van Oil & Vinegar of BBQ saus

– Olijfolie

– Vissaus

– Chilipepertje

– Gerookt ontbijtspek

– Avocado

– Citroen

– Olijfolie

– Peper en zout

– Wraps/tortillavellen

– Koriander

Voorbereiding

Scampi:

1. Maak eerst de marinade. Meng de scampi hier onder en laat 10 minuten marineren.

2. Snijd de sneetjes gerookt spek in de lengte doormidden. Gebruik telkens een reepje om de scampi in de wikkelen.

3. Bak de scampi vervolgens in een anti-kleefpan.

Tortillacups:

4. Duw met een dresseerring rondjes uit de tortillavellen.

5. Duw de tortillarondjes in de holtes van een muffinvorm zodat het cups worden.

6. Plaats de muffinvorm vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

7. Laat de cupjes enkele minuten afkoelen.

Guacamole:

8. Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met citroensap, olijfolie, peper en zout.

Afwerking:

9. Schep vervolgens een lepeltje guacamole in de cupjes en leg er een scampi bovenop.

10. Werk eventueel af met een blaadje koriander.

ZALMMOUSSE

Ingrediënten

 (voor ca. 10 glaasjes)

– 200 gram gerookte zalm

– 250 gram mascarpone

– Sap van ½ citroen

– Enkele sprietjes bieslook

– Peper

Voorbereiding

1. Houd 1 sneetje zalm apart en mix de overige zalm met de mascarpone tot een fijne mousse.

2. Kruid goed met peper en voeg het citroensap toe.

3. Snij het overgebleven sneetje zalm in snippers en bedek de bodem van de glaasjes.

4. Doe de mousse in een spuitzak en spuit in een hoog glaasje of op een toastje.

5. Werk af met enkele sprietjes bieslook.



No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

Post Reply

Klik hier om je antwoord te annuleren.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
© 2017 Copyright GEZÔARDE magazine - realisatie van NEWMONKEYS
Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!